جستجو :
اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَن صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَ في كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَ حافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَليلاً وَ عَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً
امروز: ۱۴۰۳ يکشنبه ۳۰ ارديبهشت


 
  • پیام به هجدهمین دورۀ همایش «حکمت مطهّر»
  • میزان زکات فطره و کفّاره در سال ۱۴۰۳
  • پیام در پی شهادت سردار مجاهد، سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی
  • پیام به نوزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان
  • پیام در پى ارتحال عالم جليل القدر مرحوم آيت‌الله امامى كاشانى«قدّس‌سرّه»
  • پیام در آستانۀ برگزاری ششمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان رهبری و دوازدهمین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • شرکت در ششمین دورۀ انتخابات مجلس خبرگان و دوازدهمین دورۀ انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • پیام در پی ارتحال عالم‌جلیل‌القدر آیت‌اللّه آقای حاج سید محمّد موسوی بجنوردی «رضوان‌اللّه‌علیه»
  • پیام تسلیت در پی درگذشت آيت‌الله آقاى حاج شيخ عبدالقائم شوشترى«رضوان‌الله‌عليه»

  • -->

    اخلاق / اخلاق فرماندهي / ايمان و مومن
    مؤمن از خداست و خدا از او


    امام صادق «ع» در فرازهای پایانی نامه ي «اهوازیه» با ذکر حدیثی از رسول اکرم «ص» دوباره بر حرمت و شرافت «مؤمن» تأکید می کنند و به «نجاشی» می فرمایند:

    «یا عبدالله وَ حدَّثنی آَبی عن آبائه علیهم السّلام، عَن علیٍّ عَن النَّبی، صلّی الله علیه و آله، قال: نَزَل جبرئیل، علیه السّلام، فقال: یا محمَّد إِنَّ الله یقرَؤک السّلامَ وَ یَقول: إِشتَقَقتُ لِلمؤمنَ إِسماً مِن أسمائی سَمَّیته مؤمناً فالمؤمنُ مِنّی وَ اَنَا مِنه، مَنِ استَهانَ بمؤمن فَقَد استقبلنی بالمحاربة»

    «ای عبدالله پدرم مرا از پدرانش (و آنها) از علی «ع» و او از پیامبر«ص» حدیث کرد که پیامبر «ص» فرمود: جبرئیل «ع» فرود آمد و گفت: ای محمد«ص» همانا خداوند تو را سلام می گوید و می فرماید: برای «مؤمن» اسمی از نامهای خود مشتق کردم (و برگزیدم) و او را «مؤمن» نام نهادم پس، «مؤمن» از من است و من از «مؤمن»، هستم. هر کس مؤمنی را اهانت کند، حتماً به استقبال جنگ با من شتافته است.»

    عبارت «مؤمن از من است، و من از مؤمن هستم» اشاره به این دارد که خدای تعالی به مؤمنین، محبّت و علاقه ي ویژه ای دارد و هیچکس را چون آنان دوست ندارد.

    در سخنان پیشوایان دین«ع»، که قبلاً نیز به برخی از آنها اشاره رفت، بر این معنی بسیار تأکید شده است و ظلم و اهانت به مؤمن را به اعلان جنگ با خدای تعالی توصیف کرده اند. در اصول کافی از پیامبر بزرگوار اسلام «ص» روایت شده است که در شب معراج به من خطاب شد:

    «اگر کسی به بنده و دوستم جسارت کند، مانند اینست که آماده ي جنگ با من شده است و هر که آماده ي جنگ با من شود،با او خواهم جنگید». رسول خدا «ص» پرسید: الهی دوست تو کیست که به خاطر اهانت به او خواهی جنگید؟ ندا آمد:

    دوست من «شیعه» علی ابن ابیطالب «ع» است. کسی که «نبوّت» تو را و «وصایت» و «ولایت» امیرالمؤمنین و امامان «ع» را بپذیرد.

    از این روایات استفاده می شود که باید پاسدارِ حریم حرمت «مؤمن» بود و نباید به او اهانت و بی حرمتی کرد. بدیهی است هر عملی که دل مؤمن را بیازارد و حق او را از بین ببرد از مصادیق این «بی حرمتی» به شمار می رود و مشمول حُکم حدیث «معراج» است. به دیگر سخن افترا، غیبت، تهمت، تضعیف، شایعه پراکنی، تحقیر و تمسخر از افراد «اهانت» است و اعلان جنگ با خدای تعالی. چرا که مؤمن از خداست و خدا از او.

    این روایات شریف، که پرتو هدایت و وسیله ي رستگاری است، بهترین ره توشه ي انسان است. چنانچه از قالب الفاظ و «شعار» بیرون آید و در قلمرو اعمال و «شعور» قرار گیرد، وی را بهترین نگاهبان در «صراط مستقیم» است و از لغزش به «چپ» و «راست» باز می دارد و تا چنین نباشیم به ولایت ائمه ي اطهار تمسّک نجسته ایم، و در زمره ي «شيعه ي» آنها بشمار نمی رویم.

    چاپ
    احکام
    اخلاق
    اعتقادات
    اسرار حج
    مناسک حج
    صوت
    فيلم
    عکس

    هر گونه استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع می باشد.
    دفتر مرجع عاليقدر حضرت آية الله العظمى مظاهری «مدّظلّه‌العالی»
    آدرس دفتر اصفهان: خيابان عبد الرزاق – کوی شهيد بنی لوحی - کد پستی : 99581 - 81486
    تلفن : 34494691 -031          نمابر: 34494695 -031
    آدرس دفتر قم :خیابان شهدا(صفائیه)- کوی ممتاز- کوچۀ شماره 1(لسانی)- انتهای بن‌بست- پلاک 41
    تلفن 37743595-025 کدپستی 3715617365